torstai 26. tammikuuta 2012

Lomakuumetta

No niin, koulu on siis alkanut jo pyörimään ihan kunnolla. Olemme tähän mennessä työstäneet 7 erilaista "kotitehtävää" eri kursseille vaihtelevalla menestyksellä. Lujuusopin kurssilla olemme ratkoneet erilaisia rasituksia ja muodonmuutoksia erilaisissa rakenteissa energiamenetelmien avulla. Yritystalouden kurssilla tehtävät ovat keskittyneet erilaisten lainojen, sijoitusten ja bondien laskemiseen. Myöhemmin tehtäväksi on myös tulossa henkilökohtainen pitkänajan rahoitussuunnitelman tyyppinen projektityö. Materiaalitekniikan laboraatiot olivat jotain muuta kuin mihin Suomessa olemme tottuneet. Ei siis mittailtu ja rakenneltu mitään, vaan katsottiin videoita ja täydennettiin lauseisiin puuttuvia sanoja.

                                Siinä olisi 1500 sivua opiskeltavaa kevääksi.

Sen verran on kursseissa siis ollut tekemistä, että helmikuun 20. päivä alkavaa hiihtolomaa odotetaan jo kovasti. Varattiin Banffista mökkejä koko vaihtariporukalle hiihtolomaviikoksi. Luvassa siis laskettelua hulppeissa maisemissa ja hyvää meininkiä. Tästä meidän vaihtariporukasta on tullut aika tiivis ja tehneet kaikennäköistä yhdessä, joka on myös hyvä asia. Käytiin myös tällä viikolla kääntämässä ajokorttimme suomesta englanniksi, jotta saamme ajaa autolla täällä Kanadassa. Hassua oli se, että jouduimme itse kääntämään toistemme ajokortit, koska ei ollut suomen kielen kääntäjää tarjolla.

Välikokeet ovat jo aivan nurkan takana, koska ne täytyy suorittaa ennen hiihtoloman alkua. Tämän jälkeen odotellaan, että saamme tietoomme loppukokeiden päivämäärät huhtikuussa. Toivotaan siis, että loppukokeet olisivat heti huhtikuun alussa, jotta aikaa matkusteluun jäisi mahdollisimman paljon. Suunniteltu on jo kaikenlaista: ajamalla tai lentämällä kalliovuorten yli Vancouveriin länsirannikolle, lohiapajien katsastelua, NHL-peli jos saadaan vain liput, Usan puolella käyntiä ja kaikkea muuta kivaa seikkailua. Mitään ei ole vielä lyöty lukkoon joten kaikki mahdollisuudet ovat vielä avoinna.

Ai niin, lunta on tullut tännekin  ja pakkastakin oli koko viime viikon yli 35 astetta. Parhaimmillaan 38 ja siihen päälle vielä tuuli. Nyt on taas nollan tuntumassa ja eilen jopa +5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti