sunnuntai 1. tammikuuta 2012

At Canada

Nyt on vihdoin ja viimein päästy perille itse Saskatoonin kaupunkiin. Lennot myöhästyivät meillä yhteensä 8 tuntia, joten suunnitelmia piti muutella hieman. Kaikki saivat omat matkatavaransakin perillä, eikä niitä tarvinnut odotella sen kummemmin.

Hotellissa olimme pari yötä ja sinä aikana kiertelimme hieman kaupungilla. Ihmiset ovat täällä hyvin ystävällisiä ja verrattuna suomalaisiin paljon avoimempia. Kaikki täällä tuntuvat ajavan joka paikkaan autoilla ja auton kokoluokka on vähintäänkin lava-auto tai maasturi, jossa vähintään 4:n litran bensamoottori :D Ei tietoakaan ilmastomuutoksen etenemisestä.

Taksikuskit ovat tähän asti olleet intialaisia, jotka ovat muuttaneet ilmeisesti Kanadaan. Kuskien puheet olivat hyvin leppoisia ja osin myös rivojakin.
Suuri pettymys tähän asti on ollut alkoholin hinta ja sen saatavuus. Alkoholi on hyvin kallista täällä ja sitä saa vain virallisesta osavaltion valvomasta viinakaupasta.
Ruokaostokset tulisi täällä tehdä laajamittaisessa muodossa, koska pakkausten koko on vähintäänkin perhekokoa aivan sama mitä ostat.
Pääsimme muuttamaan vihdoin ja viimein asuntoon, jossa tulemme viettämään opiskeluaikamme täällä Saskatoonissa. Opiskelut alkavat virallisesti 4. päivä, jolloin on ilmeisesti tiedossa orientoitumista uuteen kouluun ja sen arkeen. Yliopiston sisäisestä elämästä saamme tietää siis enemmän vasta viikon sisällä. Palaamme asiaan  silloin.

2 kommenttia: